شبكة شباب السنبلاوين ( منتديات متنوعة )
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

شبكة شباب السنبلاوين ( منتديات متنوعة )

تبادل ثقافى معرفى ومعلوماتى راقى
 
الرئيسيةالبوابة2أحدث الصورالتسجيلدخول
دخول
اسم العضو:
كلمة السر:
ادخلني بشكل آلي عند زيارتي مرة اخرى: 
:: لقد نسيت كلمة السر
المتواجدون الآن ؟
ككل هناك 69 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 69 زائر :: 2 عناكب الفهرسة في محركات البحث

لا أحد

أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 992 بتاريخ الأربعاء يناير 18, 2012 8:46 pm
المواضيع الأخيرة
» لحرق السحر في مكانه
طريقة عمل البط Emptyالأربعاء فبراير 17, 2021 11:04 pm من طرف موسى جاد

» تفسير البحر في المنام
طريقة عمل البط Emptyالجمعة سبتمبر 18, 2020 10:56 am من طرف shuman

» خطير جدا
طريقة عمل البط Emptyالأحد يونيو 21, 2020 7:40 pm من طرف مديرعام المنتدى

» الحسد ومظاهرة
طريقة عمل البط Emptyالأربعاء فبراير 19, 2020 12:10 am من طرف مديرعام المنتدى

» 11 بحيرة وردية ساحرة حول العالم
طريقة عمل البط Emptyالخميس أكتوبر 10, 2019 11:51 pm من طرف مديرعام المنتدى

» سيناريوهات ضرب سد النهضة
طريقة عمل البط Emptyالخميس أكتوبر 10, 2019 11:47 pm من طرف مديرعام المنتدى

» فازورة
طريقة عمل البط Emptyالإثنين أبريل 15, 2019 6:17 pm من طرف ابن النيل

» ..! تجنب الموت المفاجئ في الليل الطبيب يعطي المشورة
طريقة عمل البط Emptyالأربعاء مارس 27, 2019 11:56 pm من طرف ابن النيل

» لو صوابعك بتنمل.. 16 سببا تعرف عليها
طريقة عمل البط Emptyالسبت مارس 10, 2018 11:50 am من طرف مديرعام المنتدى

» تعرف على حجم أموال وزارة الأوقاف × 30 معلومة
طريقة عمل البط Emptyالإثنين يناير 01, 2018 8:38 pm من طرف حكاية

» كيفية صلاة الاستخارة
طريقة عمل البط Emptyالجمعة ديسمبر 29, 2017 9:55 pm من طرف نهر الوفاء

» طرد الجن المسيحى
طريقة عمل البط Emptyالجمعة ديسمبر 29, 2017 8:44 am من طرف زائر

» القصة الكاملة للجاسوس المصري رأفت الهجان
طريقة عمل البط Emptyالسبت أكتوبر 07, 2017 12:22 am من طرف مديرعام المنتدى

» احدث ادوية السكر
طريقة عمل البط Emptyالسبت أغسطس 26, 2017 5:15 pm من طرف عبدالسلام الهاشمى

» فوائد زيت الزيتون
طريقة عمل البط Emptyالسبت أغسطس 26, 2017 5:12 pm من طرف عبدالسلام الهاشمى

احصائيات
هذا المنتدى يتوفر على 1846 عُضو.
آخر عُضو مُسجل هو Perle Noire فمرحباً به.

أعضاؤنا قدموا 116739 مساهمة في هذا المنتدى في 27445 موضوع
أفضل 10 أعضاء في هذا المنتدى
مديرعام المنتدى
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
ابن المغرب البار
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
ملاك الروووح
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
الملكة
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
شهد الليل
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
دلع
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
GeeGee
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
ocean heart
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
عيون المها
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
باندة الاسكندرية
طريقة عمل البط Vote_rcapطريقة عمل البط Voting_barطريقة عمل البط Vote_lcap 
التبادل الاعلاني
احداث منتدى مجاني 
 

 
 
 
 

 

بحـث
 
 

نتائج البحث
 
Rechercher بحث متقدم
تصويت
رأيك فى المنتدى يهمنا ?وماذا ينقصه ليكون ممتازهل المنتدى
ممتاز
طريقة عمل البط Vote_rcap75%طريقة عمل البط Vote_lcap
 75% [ 343 ]
جيد
طريقة عمل البط Vote_rcap16%طريقة عمل البط Vote_lcap
 16% [ 75 ]
متوسط
طريقة عمل البط Vote_rcap5%طريقة عمل البط Vote_lcap
 5% [ 23 ]
ضعيف
طريقة عمل البط Vote_rcap0%طريقة عمل البط Vote_lcap
 0% [ 1 ]
تنظيمه سيىء
طريقة عمل البط Vote_rcap2%طريقة عمل البط Vote_lcap
 2% [ 7 ]
قلة الدعاية
طريقة عمل البط Vote_rcap1%طريقة عمل البط Vote_lcap
 1% [ 3 ]
ضعف المواد فيه
طريقة عمل البط Vote_rcap1%طريقة عمل البط Vote_lcap
 1% [ 4 ]
مجموع عدد الأصوات : 456
مانع

اخبار مصر
أفضل 10 أعضاء في هذا الأسبوع
لا يوجد مستخدم
أفضل 10 أعضاء في هذا الشهر
لا يوجد مستخدم
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية
تسجيل صفحاتك المفضلة في مواقع خارجية reddit      

قم بحفض و مشاطرة الرابط www://elserwy.com على موقع حفض الصفحات

قم بحفض و مشاطرة الرابط شبكة شباب السنبلاوين ( منتديات متنوعة ) على موقع حفض الصفحات

 

 طريقة عمل البط

اذهب الى الأسفل 
4 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
ذكرى
عضو متميز
عضو متميز
ذكرى


عدد الرسائل : 139
الدولة : الدولة
تاريخ التسجيل : 11/07/2011

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط Emptyالجمعة يوليو 22, 2011 11:42 pm

v
اولا المقــــــــــــــــــادير

بطة بطوطة حلوة زقلوطة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

مقادير للتتبيل
( بصلة مبشورة - ملح - فلفل - روز مارى ( اللى هو يعنى اكليل الجبل ) - جوزة الطيب


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

مقادير للحشو
( كوب أرز - بصلة مقطعة - ملعقة زبده او سمن بلدى - ملح - فلفل)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


مقادبر للتحمير فى الفرن
( ملعقة صلصة - ملعقة صويا سوس - ملعقة زيت - ملح و فلفل خفيف)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و آدى الصويا سوس

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ثانيا الطريقة

يلا بينا بقى على الشغل
1- نغسل طبعا البطة البطبوطة كويس جدا جدا جدا باستخدام الملح و الليمون و الدقيق وطبعا كلنا عارفين و شاطرين و زى الفل

غسلنا الاول الكبده والأوانص و الرأس بالرقبة بالدقيق و الملح و نعصر عليهم ليمونة وطبعا واضح فى الصورة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


و نغسل البطة طبعا زى ما قلنا بالدقيق و الملح لازاله اى رائحة غير مستحبة و لتمام نتظيف البطة و ازالة آثار الدم و الجريمة المروعة لابد من الليمون
وواضح برضوا فى الصورة يا قتوكة يا أمورة


فاكرين[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]مقادير التتبيلة طبعا اللى عرضت عليكم صورتها فى الاول يلا بقى يا قمر خرطى البصلة و ضيفى عليها الملح و الفلفل و الروز مارى و جوزة الطيب مع مراعان ان جوزة الطيب تكون مش كتير يعنى حاجة بسيطة علشان لما بتبقى كتير بتغير الطعم و الصورة أهى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يلا يا شاطرة يا قمراية معايا ندعك البصلة بالتوابل دى لغاااااااااااااااااااااااااااية ما عنينا تقول كفاية دمووووووووووووع [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
ولما دعكناها بقت كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

حان الوقت لتتبيل البطة و اغراقهه فى التتبيله تشرب منها علشان الطعم يبقى واووووووو روعة
بالشكل ده يا بطتى

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


طبعا التتبيل بيكون من بره و من الداخل و بين الجلد و اللحم على قد ما تقدرى و نسيبها بقى شوية مع نفسها على ما نجهز الحشو


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يلا بقى حبيايب قلبى على ما البطوطة تشرب من التتبيلة نكون جهزنا الحشوة فى ناس بتحشيها أرز و عليها بصلة وملح وفلفل نفس مقاديرى و لكن نئ يعنى تغسل الارز و تضيف الصل و التوابل و تحشى و خلاص
لأ انا بقى طريقتى مختلفة شوية الطريقةالسابقة انتى وحظك ممكن الحشو ميستويش و تبقى مش لطيفة طبعا ....اما مع طريقة ام يحيى الامر مختلف فنحن دوما مختلفون ههههههههههه

بصى يا قمر بنخرط البصلة و بناخدها تشويحة على النار فى حتى زبده او سمن بلدى بسيطة جدا لغاية ما لون البصلة يبقى شفاف أو وردى براحتك
بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

و نيجى بقى للأرز طبعا نغسلة و بعدين نضيف عليه الملح والفلف و ندعكه خفيف

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

يلا يا قمر البصلة بقى لونها شفاف او دهبى على حسب ما تحبى ضيفى الارز بقى يا قمراية


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


ضيفى يا قمر كمية مارء تناسب النصف تسوية علشان الار هيكمل بقيت تسويته جوة البطة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




حان الوقت للحشو هنحشى البطة بالخلطة الى عملناها نصف تسوية يا قمرااااااات بالشكل ده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[center]و بعدين يا قمر هنجيب خيط و ابرة طبعا هتقولولى ليه يا أم يحيى هنخيط ايه هقولك لا ابدا دى عملية تجميل بسيطة للبطوطة

لام طبعا نخيط البطة علشان الخلطة مش تخرج من البطة صح و لا ايه ؟؟

[center][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]



دلوقت بقى يا قمرات حان وقت السلق
طبعا معانا ضرورى جبهان و مستكة و ورق لورا
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
[center]يلا نغرقها فى ميه سخنةبتغلى تستاهل اللى هيجرى لها حد قالها تبقى طعمة و لذيذة يم يم يم [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[center][ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[center]خدى بالك بقى يا بطة مش تحطى الحبهان و لا المستكة و لا اللورا الا لما تغلى البطة غلوتين ممكن يطلع على الوش ريم شيليه علشان الشوربة تبقى لونها ابيض و زى الفل و مكن جدا ميطلعش معاكى ريم زى ما حصل معايا طالما البطة اتغسلتو اتنقعت فى الليمون كويس و اتصفت كويس خلاص مبيطلعش ريم ولو طلع بيبقى بسيييييط جدا
بعد كده حطى الحبهان و المستكة و اللورا و لو عاوزة تزيدى كمان بصلة و شوية روز مارى مفيش مانع


نيجيى بقى للتحمير فى طريقتين للتحمير اما تحمريها عادى فى ملعقة سمنةبلدى بتخلى طعمها روعة و بتبقى دسمة اوى بس بتبقى صعبة لو البطة كبيرة
الطريقة التانية اللى انا بفضلها
و هى ملعقة صلصة و عليها ملعقة زي و ملعقة صويا سوس و شوية فلفل و ملح و اخلطى و ادهنى البطه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

ادهنى البطة كويس بالخلطة دى كده
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[center]يلا على الفرن عدل و تحت الشواية سبيها لعاية ما تحمر

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

على ما تتحمر نكون جهزنا الطبق اللى هنقدم فيه البطة
ببساطة فاكرين الخلطة اللى حشينا بيها البطة هناخد حبه الارز دول و نكمل سواهم
و ممكن نضيف كمان ارز بالخلطة كفرشة للبطة
منه تزيين وكمان طعمة لذيذ جدا والاطفال بيحبوة

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
آدى البطة بعد ما تحمرت و حطيناها على طبق التقديم
أخيرا عذبتينا و الله ما هنسيبك هناكلك هناكلك ده انتى طلعتى روحنا هههههههههههه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]

[center]و معاها طبعا هنقدم طبق محشى ورق عنب و نكون طبعا سقناه بشوربة البط و استوى فيها
و خلااااااااص الحمد لله على نعمته
عجبت زوجى و اولادى اوى يارب تعجبكم انتم كمان
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
انتظر آراءك وردودكم
و اشكركم لمتابعتكم و أنا آسفة و الله اتأخرت عليكم فى تكملة الموضوع لان النت عندى بطئ اوى

اترككم فى رعاية الله و كل سنة و حضراتكم بالف صحة و خير


[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]
[/center]







الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
بنت ابوها محمد
عضو نشيط
عضو نشيط
بنت ابوها محمد


عدد الرسائل : 79
الدولة : الدولة
تاريخ التسجيل : 11/07/2011

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط Emptyالسبت يوليو 23, 2011 12:08 am

شكرا على الوصفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
دلع
مديرالمنتدى
مديرالمنتدى
دلع


انثى
عدد الرسائل : 3511
العمر : 35
الموقع : dalla.ahlamontada.com
المزاج : على حسب
الدولة : الدولة سوريا
اعلام ال],g : طريقة عمل البط 1511_md_13186814382
المزاج : طريقة عمل البط 110
المهنة : طريقة عمل البط Unknow10
الهواية : طريقة عمل البط Readin10
تاريخ التسجيل : 17/01/2010

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط Emptyالسبت يوليو 23, 2011 1:55 am

شكرا لك على الوصفة
واضح انها لذيذة
تسلم ايدك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://dalla.ahlamontada.com/forum.htm
مديرعام المنتدى
مديرالمنتدى
مديرالمنتدى
مديرعام المنتدى


عدد الرسائل : 16119
العمل/الترفيه : القراءة وكرة القدم
المزاج : عال العال
الدولة : مصر
اوسمه : طريقة عمل البط Empty
اعلام ال],g : طريقة عمل البط Female31
المزاج : طريقة عمل البط 110
المهنة : طريقة عمل البط Office10
الهواية : طريقة عمل البط Readin10
رقم العضوية : 1
تاريخ التسجيل : 23/08/2008

طريقة عمل البط Empty
مُساهمةموضوع: رد: طريقة عمل البط   طريقة عمل البط Emptyالسبت يوليو 23, 2011 9:16 am

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://mamdoh.ahlamontada.net
 
طريقة عمل البط
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
شبكة شباب السنبلاوين ( منتديات متنوعة )  :: منتدى الاسرة والمرأة والمشكلات العائلية والديكور والتغذية والاثاث والمطبخ :: المطبخ ( المصرى و العربى و العالمى ) والحلويات-
انتقل الى: