المقادير
5 ملاعق زبده
نص كوب ماء
3 -5 ملاعق عسل
2 ملعقه لبن رايب
3 ملاعق حليب بودره
3-4 كوب دقيق
بيضه كبيره كثير او ممكن بيضه ونص يعني صفارها بس
فانيلا
1ونص ملعقه خميره
رشه ملح
1 ملعقه زيت ذره
الحشوه
سكر وقرفه وممكن مكسرات جوز و 2-3 ملاعق زبده ذائبه
التغطيه
نص كوب سكر ناع
فانيلا
3-5 ملاعق حليب سائل
الطــــــريقة
حطي الزبده والماء والحليب واللبن والعسل على نار وسط علشان يذوبوا ويتجانسوا مع بعض وبعدين حطي الدقيق والخميره وخلطيهم واخفقي البيضه مع الفانيلا واضيفي الخليط اللي على النار بس يكون مش ساخن كثير خليه يبرد يعني يصير دافي وسط وحطيه على الدقيق والخميره وحركي ومن ثم اضيفي البيض
وحركي وشوفي ممكن تستخدمي 3 او 4 وممكن زياده شوي من الدقيق مش مشكله لحد
ما تصير العجينه متماسكه وما تلزق في اليدين بعديها حطي العجينه في وعاء
فيه الزيت واذهني به العجينه علشان ما تتنشف وغطيها بغطاء وحطيها في مكان
دافي ساعه بعدها اعملي كل الخطوات الموضحه في الصور
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] افرديهاا على لوح مرشوش بالدقيق
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] استعملى الشوبك فىالوصول الى السمك المناسب و الحصول على الشكل المستطيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ادهنيها بالبيض المضاف اليه الحليب
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] رشيها جيدااا بحشوه القرفه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] تأكدي من تغطية كل العجينه بالحشوه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] رشى عليهاا المكسرات المجروشه او الصنوبر او حسب ذوقك
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] لفي العجينه بحرص و بدقه من الجهه الطوليه للمستطيل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ابدئي فى تقطيعهاا بسكين حاد بسمك 2سم حلقات متساويه
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ضعيها فى الصينيه المبطنه بالدقيق او ورق الزبده
اتركيها تخمر لمده ربع ساعه تانى
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] ادهنيها أورشيها بالبيض
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة] بعد ما تطلع من الفرن ادهنيها أو رشيها بسمن سايح علشان تفضل طريه
الأن نجهز الايسينج او التزيين
السكر مع الفانيلا والحليب السائل على البارد يعني ما تحطينهم على النار اخلطيهم لحد ما يذوبون مع بعض وصبيهم على السينمون رول
او ممكن وضع صوص شيكولاته
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]