2 كوب دقيق
كوب سكر (و كوب و ربع لو بتحبيها حلو اوى)
نص كوب زيت
3 بيض
نص معلقة قرفة (اختيارى )
فانيليا
كيس البودر كله
كوب الا ربع ماء او لبن
3 موزات متوسطة مهروسة
الحشوة (كريمة الشيكولاته )
طريقة عمل كريمة الشيكولاته
دى وصفة هايلة و مقاديرها هى:-
كوب لبن
ثلث كوب كاكاو
نصف كوب سكر
2م ك دقيق
صفار 2 بيضة
فانيليا
م ك زبد
الطريقة :__* ينخل الدقيق و يضاف اليها الكاكاو و الفانيليا
* فى اناء يوضع اللبن على النارخليط الدقيق و السكر و يقلب 5 دقائق
* يخفق صفار البيض و يضاف الى خليط اللبن و يقلب دقائق ثم يضاف الزبد
*تترك حتى تبرد ثم تستعمل فى حشو الجاتو و التورته
( بس انا هنا محطتش بيض و استبدلته بموزة مهروسة جدااا لحد ما تبقى شبه سائله
يعنى سائل سميك شويه و فيه بعض قطع الموز الصغيرة جدا)
الطريقة
**هنضرب البيض الاول مع الفانيليا و القرفة شويه فى الخلاط العادى و بعدين هنضيف السكر و الزيت و نضرب تانى و بعدين هتضيف اللبن او الميه مع البودر و هنضرب تااااااااانى
** هنضيف الموز بتاعتا المهروس فى الخلاط و تكه واحدة بس (تك ) هههههههه او ممكن مش تحطيه فى الخلاط و تحطيه مع الخليط و الدقيق
** هنضيف الخليط ده على الدقيق و نقلب براحة من فوق لتحت لحد ما
تتجانس المكونات مع بعضها كويس
** طبعا هنكون محضرين الصنية بتاعتنا ومدهونه زيت و دقيق و نصب فيها
عجينة الكيك و طبعا لازم نكون مشغلين الفرن من بدايه شغلنا فى الكيك
و مش هقولك بقة على الريحة الجميلة اللى ملية البيت و الكيك فى الفرن
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]